מנהגי החתונה הפופלריים ביותר

על מה אתה חושב כשאתה חושב על תכנון חתונה? שמלה לבנה, פרחים ומסיבת כלות עשויים לעלות על דעתך. האם אי פעם עצרת לבחון את הסיבה מאחורי מסורות החתונה האלה? אולי קשה להאמין, אבל כמה מסורות חתונה מתקיימות מאות שנים! המשך לקרוא כדי ללמוד על מסורות חתונה נפוצות וכיצד הן נוצרו!

 

מציע על ברך אחת

 

עוד מתקופת ימי הביניים, אבירים היו כורעים על ברכיהם מול אדוניהם כאות של כבוד ונאמנות. מסורת זו נמשכה כאשר אציל היה מכריז על חיבתו ונאמנותו לאישה שאהב. כיום, זהו אחד החלקים הבולטים בהצעה!

 

משהו ישן, משהו חדש, משהו מושאל, משהו כחול

 

באופן מסורתי, הכללת "משהו ישן" בחתונה מייצגת את חייהם הקודמים של החתן והכלה. עכשיו זה נועד לעתים קרובות לכבד מישהו מהעבר, כמו קרוב משפחה מאוחר. "משהו חדש" מסמל חיים חדשים שמתחילים עבור החתן והכלה. "משהו שאול" הוא פריט השייך לזוג אחר שזכה למזל טוב, ומעביר מזל טוב לחתן ולכלה. "משהו כחול" מייצג טוהר, אהבה ואמונה.

 

עוגת חתונה

 

בעבר היו עורמים עוגות חתונה דרג אחר נדבך ככל שיוכלו להגיע, והכלה והחתן יצטרכו להתנשק מעל העוגה המתנשאת. אם הם היו מתנשקים בהצלחה מבלי להפיל את העוגה, הם היו נהנים מכל החיים של אושר!

 

זר חתונה

 

זרי חתונה היו במקור מורכבים מעשבים ותבלינים שונים כדי להבריח רוחות רעות מהחתונה. אחד הזרים הראשונים עשויים פרחים נראה כאשר המלכה ויקטוריה התחתנה עם הנסיך אלברט. היא נשאה זר של פוזות לבנות, שהיו הפרח האהוב על הנסיך אלברט.

 

טבעת נישואין

 

הצורה העגולה של טבעת נישואין מייצגת את הנצח, ושאתה ובן זוגך תבלו את שארית חייכם יחד. הצבת טבעת הנישואין על האצבע הרביעית הוכרזה על ידי המצרים, שהאמינו שהאצבע מכילה וריד שמתחבר ישירות ללב. למרות שזו מחשבה רומנטית, הוונוס מורטיס (וריד האהבה), למעשה לא קיים!

 

טבעות אירוסין ביהלומים

 

אנו יכולים להודות לארכידוכס מקסימיליאן מאוסטריה שסלל את הדרך לטבעות אירוסין. אחרי הכל, הוא העניק את טבעת האירוסין הראשונה ליהלומים למרי מבורגונדי בשנת 1477. המגמה המריאה בקרב האצולה והאצולה האירופית, והשאר היסטוריה!

 

הינומה

 

ישנם כמה הסברים לכלה החובשת הינומה. האחת היא שהחתן לא צריך לראות את כלתו לפני הטקס, ולכן צעיף החתונה הסתיר את פניה. אחר מתחקה אחר רומא, שם האמינו שכלה שלובשת רעלה על פניה מסווה אותה מרוחות רעות שרוצות לסכל את אושרה.

 

שושבינה

 

ברומא העתיקה היה צורך בחתונה להכיל 10 עדים כדי שיכירו כחוק. זה המקום שבו השושבינות היו שימושיות! בנוסף, שושבינה נהגו ללבוש שמלות בדיוק כמו הכלה. הסיבה? לבלבל רוחות רעות שיצאו לחבל ביום הכלה! כיום, שושבינה היא דרך לשלב את המשפחה והחברים הקרובים ביום החתונה של הכלה.

 

פעמוני חתונה

 

המסורת האירית מספרת כי צלצולי פעמוני חתונה לפני ואחרי חתונה מגנים מפני רוחות רעות. זה הבטיח שהחתן והכלה יאהבו חיים מאושרים!